Na inmiddels jaren van voorbereiding, mochten we op 1 september dan eindelijk getuige zijn van de start van de bouwwerkzaamheden. Wat een emotioneel moment was dat! Half augustus was ik in Brazilië om alle officiële documenten af te ronden. Na een zeer geslaagde eerste week, dankzij Marcus Vinicius en Tania – medewerkers van de gemeente – die alle benodigde documenten op tijd gereed hadden, konden we daadwerkelijk gaan beginnen met bouwen. Het projectplan is nu volledig goedgekeurd door alle instanties en de bouwvergunning is afgegeven.

Het meest bijzondere moment was de “pedra fundamental”. In Nederland is dat het leggen van de eerste steen. In Brazilië is het gebruikelijk om een bijbel als fundament te begraven. Onder aanwezigheid van de burgemeester, wethouders, bestuur en de lokale bevolking, mocht Daví de bijbel in het gat leggen. Bij het oprichten van stichting Nieuwe Generatie Brasil hebben we altijd voor ogen gehad om o.a. op een nieuwe manier donateurs in Nederland betrokken te maken/houden bij de activiteiten in Brazilië. Hoe bijzonder is het dan dat de hele ceremonie live uitgezonden werd via internet met zo’n 200 volgers. Dit bleek een enorm succes dat we vaker gaan doen.

Het hele proces dat tot de start van de bouw heeft geleid, hebben we samengevat in een filmpje. Binnenkort zullen er ook meer updates op youtube verschijnen, dus abonneer je snel op ons kanaal!
Wil je graag als eerste de updates van de bouw ontvangen? Geef dan je whatsapp nummer door aan mij (Samuel) en ik voeg je toe aan de whatsapp-groep waar ik steeds nieuwe foto’s uit Brazilië plaats.