Terwijl Nederland langzaam uit de lockdown aan het kruipen is, zie je nog veel ellende om je heen. Ook in je naaste omgeving. Veel kleine bedrijven gaan failliet en mensen raken hun baan kwijt. In Nederland wordt door de regering de (lokale) ondernemer die door de uitbraak van het corona virus zijn werk niet kan uitvoeren of minder inkomsten genereert gelukkig gesteund.

Vanaf 11 mei mogen de kinderen weer voor de helft van de week naar school. De kinderen krijgen de andere helft van de week nog steeds thuis les zoals de afgelopen weken ook gebeurde. De opdrachten worden tijdens de dagen dat ze wel op school zijn uitgedeeld en voor de kleuters krijgen de ouders de opdrachten per e-mail. Indien mogelijk kan met videobellen nog het een en ander worden besproken. En de kinderen waarbij het thuis leren niet gaat, om wat voor reden dan ook, krijgen op sommige scholen dan toch een hele week les op de school zelf.

Hoe anders is dat in Brazilië….
Daar betekent het dat als je je werk niet kan uitvoeren door Corona maatregelen, dat je geen inkomsten hebt. Daarom zijn er ook veel mensen in Brazilië tegen de lockdown.

Daarnaast mogen de kinderen nog helemaal niet naar school. Noa en Daví krijgen onderwijs op afstand. Zij zitten op een private school. Joëlle en Anna gaan echter op dit moment helemaal niet naar school, geen onderwijs op afstand en hun scholen blijven nog ten minste drie maanden dicht.

Zoals gezegd, wat een verschil.
Ik wens jullie veel gezondheid toe in deze ongewone tijden.

Groetjes Mariëlle