Wie zijn wij

Stichting Nieuwe Generatie Brasil is geboren vanuit de wens om kansarme kinderen in Brazilië een betere toekomst te bieden. Wij geloven dat ieder kind gelijke kansen verdient.

Al op jonge leeftijd had Samuel, geboren en getogen in Brazilië, het verlangen om iets te doen aan de omstandigheden van Braziliaanse kinderen. Dit is niet uit de lucht komen vallen, want zijn grootouders hebben een groot sociaal project opgericht in Brazilië.

Kinderen in Brazilië

kinderen-2In Nederland vinden we het heel normaal dat ieder kind de kans krijgt om zich volop te ontwikkelen. Helaas is dit in Brazilië nog steeds niet vanzelfsprekend. Dit heeft te maken met armoede, maar ook met het ontbreken van een stimulerende omgeving. In de media horen we dat Brazilië een opkomende economie is, maar in werkelijkheid zie je dat vooral de rijken rijker worden, en dat de armen hier niet in meedelen.
Daarnaast hebben veel mensen een zwakke gezondheid als gevolg van onwetendheid op het gebied van gezonde voeding en hygiëne.

Rechten van Kinderen

We zien tot de dag van vandaag dat de rechten van kinderen zoals onderdak, voeding, zorg en onderwijs niet zo vanzelfsprekend zijn. Veel kinderen in Brazilië leven op straat en als ze niet op straat leven, dan is er ook nog een grote groep die verslaafd is aan drugs en alcohol doordat ze op jonge leeftijd in aanraking komen met verkeerde “vrienden”. Dit komt vooral omdat ze geen mogelijkheid hebben om werkelijk kind te zijn doordat er geen veilige plek is om te spelen of sporten. Daarnaast hebben ouders te weinig voorlichting op het gebied van kinderopvoeding.

Wij vanuit Stichting Nieuwe Generatie Brasil willen hier verandering in brengen door op verschillende plekken in Brazilië kindertehuizen op te zetten waar kinderen een veilige omgeving hebben om zich te kunnen ontwikkelen. Kunnen wij op uw steun rekenen?

 

Wilt u ook op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws ook in uw mailbox door u in te schrijven op onze nieuwsbrief

Help ons helpen!

Doneer nu

 

Activiteitenkalender

Stichting Nieuwe Generatie Brasil organiseert vele evenementen met als doel op een leuke manier samen geld in te zamelen.


Kijk op de kalender en doe mee!

Oude berichten

Ieder kind verdient een eerlijke kans!

Doneer nuSchrijf u nu in!

anbi2

 

Evangelie Gemeente Zeist De Wilde Ganzen