Wilde Ganzen laat weer zien een ware partner te zijn van Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Al vanaf het eerste moment, toen het project in São João del Rei alleen nog maar een droom was in de hoofden van Samuel en Laura, was stichting de Wilde Ganzen betrokken. Ze hadden vertrouwen in de visie om een vakschool te bouwen voor kansarme jongeren in Brazilië en mede dankzij hun bijdrage zijn we in staat geweest om het ontwikkelingscentrum te bouwen. Ook samen met studenteninitiatief Nacht van de Fooi hebben ze gesteund in de aanschaf van zonnepanelen om het project van duurzame energie te voorzien. Nu bijna 4 jaar na de eerste samenwerking, is het project uitgegroeid tot een referentiepunt in de stad. In tijden van de Coronacrisis, waarin veel plaatselijke organisaties als eersten hun deuren sloten, laten we zien dat niets doen geen optie is en in plaats daarvan helpen we (op een verantwoorde manier) de kansarme bevolking te overleven door te voorzien in basisbehoeftes zoals voedsel, hygiëne-producten en informeren over preventiemaatregelen. Ook nu kunnen we weer rekenen op de ondersteuning van de Wilde Ganzen in deze uitdagende tijd. 

We schreven het al eerder, in Brazilië betekent de lock-down voor de meeste mensen: geen werk = geen eten. In de afgelopen weken heeft Stichting Nieuwe Generatie Brasil veel giften van particulieren, bedrijven, kerken en stichtingen ontvangen voor de Noodhulp, die wij verlenen in São João del Rei. Wij zijn ontzettend dankbaar voor deze massale steun. Een speciaal woord van dank willen wij hier richten aan stichting de Wilde Ganzen. Zij hebben om mensen die door de crisis het zwaarst getroffen worden te helpen, het Wilde Ganzen Coronafonds opgericht. Wilde Ganzen heeft begin April Stichting Nieuwe Generatie Brasil benaderd en aangeboden om de door de stichting ontvangen donaties te verdubbelen!

Vanaf vandaag 11 mei kunnen we in Nederland, onder voorwaarden, elkaar iets meer ruimte geven. In São João del Rei is de lock-down nog steeds een feit en wanneer deze opgeheven zal gaan worden is nog maar de vraag…..Er heerst veel onzekerheid. Veel mensen zijn bang en denken dat je door iemand die besmet is aan te raken, meteen doodgaat. Anderen vragen zich af wat erger is: ziek worden van het virus of doodgaan door de honger. Op bestuurlijk niveau is het in Brazilië een grote chaos. Er is geen eenduidig beleid op federaal/staat/gemeente niveau en de verschillende betrokkenen spreken elkaar tegen en blokkeren maatregelen. Dit leidt tot veel onrust.

Door de ontvangen donaties en de verdubbeling daarvan door Wilde Ganzen is Stichting Nieuwe Generatie Brasil in staat om niet alleen voor de kinderen, maar ook voor hun families en de ouderen in de wijk Tejuco een plek van hoop te zijn. Op dit moment voeren Samuel, Laura en hun medewerkers de volgende activiteiten uit:

  • 2x per dag eten voor ruim 500 mensen.
  • Extra educatieve activiteiten voor de leerlingen (de scholen zijn nog steeds dicht).
  • Bijbelteksten ter overdenking voor de familie.
  • Medische ondersteuning.
  • Verstrekken van hygiëne producten.
  • De wijk informeren over de preventiemaatregelen.
  • Luisterend oor voor de bevolking.
  • Wekelijks ouders bellen om te bespreken hoe goed gaat. 
  • Verstrekken van voedselpakketten voor de dagen dat we gesloten zijn (weekenden en verplichte feestdagen) en voor families die verder weg wonen.

Uw hulp is nog steeds zeer welkom. Zowel door Samuel, Laura en hun medewerkers bij te staan in woord en gebed als door het geven van donaties. 

Heeft U na het lezen van deze blog vragen, neem dan contact op met onze stichting via info@ng-brasil.com of met arja.hilberdink@ng-brasil.com.

Dank voor uw betrokkenheid bij Stichting Nieuwe Generatie Brasil.