Maanden geleden schreef ik het volgende ter aankondiging van de 4e editie van de Zumbamarathon in Brasschaat: “Zumba is een fitness- en dansworkout waarvan de roots terug te vinden zijn in Zuid-Amerika. Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika. Is de eerste link al duidelijk? Wat is er nog meer dat Brazilië en Zumba met elkaar verbindt? Juist, Stichting Nieuwe Generatie Brasil!”
Zumbamarathons als benefietactiviteit worden zo stilaan één van de handelsmerken van deze Stichting. Na party’s in Kruisland, Amsterdam, Nieuwegein, enz. vond gisteren, zondag 22/10/2017, deze 4e editie in Brasschaat plaats. Swingende ritmes met een Latijns-Amerikaanse touch brachten ons wederom helemaal in de juiste stemming om ons hart open te stellen voor de Braziliaanse jongeren die het met veel minder materiaal en vooral kansen moeten stellen dan wij. Tijdens de pauze toonde Samuel zelf via een live verbinding nog maar eens aan hoe hoog de nood is in de sociale wijken van Sao Jao del Rei.
Met een recordaantal van 103 deelnemers bouwden we een geweldig feestje! Alle inkomsten uit toegang, drank- en hapjesverkoop en de intussen al gekende tombola met prachtige prijzen, zorgden ervoor dat we met z’n allen uiteindelijk maar liefst € 1.617 bij elkaar dansten voor Stichting NGB, het hoogste bedrag dat ooit opgehaald werd op een Zumbamarthon!
Dit was uiteraard enkel maar mogelijk dankzij de volledig vrijwillige inzet van 8 fantastische Zumba-intructeurs. Aan alle instructeurs, deelnemers, vrijwilligers en sympathisanten: een welgemeende DIKKE MERCI voor jullie hartverwarmende inzet!
Ongetwijfeld zien we jullie terug volgend jaar voor editie nummer 5!! (Of wie weet zelfs eerder op een andere spetterende activiteit ten voordele van de Stichting 😉 )